У Дніпрі спецназ незаконно затримав патрульних: ДБР підозрює начальника поліції

14:48, 23 августа 2019
Посадовець перевищив свою владу і незаконно дав команду КОРДівцям затримати патрульних.
У Дніпрі спецназ незаконно затримав патрульних: ДБР підозрює начальника поліції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Дніпрі силовики КОРД незаконно затримали патрульних, які зупинили водія позашляховика за порушення правил. Про це повідомляє перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Fcaebook.

Зазначається, що 23 серпня ДБР повідомило про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Відомо, що 12 вересня 2018 року посадовець перевищив свою владу і незаконно дав команду КОРДівцям затримати патрульних у Дніпропетровській області, які зупинили водія Range Rover за порушення правил дорожнього руху.

Затримання співробітників поліції відбулося із застосуванням сили та демонстрацією зброї.

«Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Генеральна прокуратура України та за оперативного супроводження Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України», — йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо «Судово-юридична газета» повідомляла, що 12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій ймовірно зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських.

Також ми писали, що Президент Володимир Зеленский прокоментував затримання спецназом КОРД патрульних на Дніпропетровщині.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки