Викрито зухвалу схему заволодіння нерухомістю ВТБ Банку

17:18, 23 августа 2019
Йде мова про заволодіння нерухомістю на суму майже 100 млн грн.
Викрито зухвалу схему заволодіння нерухомістю ВТБ Банку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з ГУ КЗЕ СБУ викрито схему, за якою зловмисники заволоділи майном ПАТ «ВТБ  Банк», що знаходиться в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на суму майже 100 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Так, директор приватного товариства, маючи на меті незаконне заволодіння та привласнення майна неплатоспроможного банку, залучив до злочинної схеми приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу. Останній, діючи за вказівкою організатора злочину, виготовив підроблені договори купівлі-продажу майна у ПАТ «ВТБ Банк», а саме два нежитлових приміщень у м. Харкові та 23 квартири у таунхаусі, розташованому у Голосіївському районі Києва.

На підставі підроблених документів зловмисникам вдалося перереєструвати право власності на 11 об’єктів, завдавши збитків на суму близько 100 млн грн.

У ході досудового слідства зусиллями місцевої прокуратури та СБУ на всі об’єкти нерухомості, що стали предметом злочину, накладено арешт. Право власності на незаконно відчужені об’єкти фактично повернуто Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в особі ПАТ «ВТБ Банк».

За результатами слідства 23.08.2019 директору товариства та «чорному» нотаріусу оголошено про підозри за  ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст.  358 (підроблення документів), ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що правоохоронці затримали групу «чорних» ріелторів.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки