Заволоділи коштами «Укрзалізниці»: справу розгляне ВАКС

15:58, 20 сентября 2019
Шість осіб обвинувачуються у заволодінні понад 98 млн гривень.
Заволоділи коштами «Укрзалізниці»: справу розгляне ВАКС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за матеріалами досудового розслідування НАБУ затверджено та скеровано до Вищого антикорупційного суду України обвинувальний акт стосовно 6 осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі палива у 2016-2017 роках. Про це повідомляє прес-служба САП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2016-2017 років службові особи філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця», зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи коштами ПАТ «Укрзалізниця» в сумі 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського і дизельного пального у ТОВ «Скела Терциум». Проте фактично вказані матеріали не поставлялись ні до паромів, для потреб яких укладались договори поставки палива, ні до орендованих резервуарів.

«Серед обвинувачених 4 службові особи Філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця» та 2 — керівники приватних комерційних установ, які задіяні у незаконному заволодінні коштами.

Дії вказаних осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

До того ж, у ході досудового розслідування встановлено, що керівник підприємства, яке отримало кошти за нібито поставлене паливо, у подальшому вчинив з ними фінансові операції з метою їх легалізації, у зв’язку з чим його дії додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 209 КК України», — йдеться у посланні.

У САП також нагадали, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що 23 вересня у приміщенні Вищого антикорупційного суду відбудеться відкрите підготовче судове засідання у кримінальному провадженні, обвинуваченим у якому є суддя Голосіївського районного суду міста Києва. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки