Розтратив понад ₴8 мільйонів: САП скерувала до ВАКС справу екс-посадовця

11:44, 23 сентября 2019
Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України.
Розтратив понад ₴8 мільйонів: САП скерувала до ВАКС справу екс-посадовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за результатами розслідування Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та НАБУ до Вищого антикорупційного суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», який обвинувачується у розтраті коштів вказаного підприємства в особливо великому розмірі, вчиненій групою осіб за попередньою змовою. Про це повідомляє прес-служба САП.

Розслідуванням встановлено, що директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» перед своїм звільненням із займаної посади у 2017 році умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства.

«А саме очільник державного підприємства забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що до Вищого антикорупційного суду надійшла кримінальна справа, фігурантом якої є військовослужбовець. Його звинувачують в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 25 000 грн (ч. 1 ст. 368 КК України).

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді