Держфінмоніторинг виявив махінації на 81 мільярд: що відомо

18:34, 21 октября 2019
Держфінмоніторинг приділяє особливу увагу розслідуванню фактів відмивання коштів.
Держфінмоніторинг виявив махінації на 81 мільярд: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державною службою фінансового моніторингу України, як підрозділом фінансової розвідки України, вживаються посилені заходи практичного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Зокрема, за 9 місяців 2019 року Держфінмоніторингом підготовлено 641 матеріал (з них 383 узагальнених матеріали і 258 додаткових узагальнених матеріалів). Про це повідомляється на сайті уряду.

У повідомленні йдеться, що у вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 81,1 млрд гривень.

Держфінмоніторингом приділяється особлива увага розслідуванню фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна.

За 9 місяців 2019 року Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 153 такі матеріали (42 узагальнених матеріали та 111 додаткових узагальнених матеріалів).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та з учиненням іншого злочину, визначеного Кримінальним кодексом України, становить 40,1 млрд гривень.

Відповідно до законодавства України Держфінмоніторинг (як підрозділ фінансової розвідки) спільно із правоохоронними органами здійснює заходи, спрямовані на попередження та протидію фінансуванню терористичної діяльності, сепаратизму.

Так, за 9 місяців 2019 року Держфінмоніторингом направлено до правоохоронних органів 73 матеріали (з них 29 узагальнених матеріалів та 44 додаткових узагальнених матеріали) стосовно фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму, сепаратизму та/або проведені за участю осіб, які публічно закликають до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи зміни меж території або державного кордону України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС обрав запобіжний захід екс-нардепу, який заволодів коштами Ощадбанку.

Крім того, ми писали про розтрату коштів банку «Фінанси та Кредит»

Також відомо, що за відмову обвинуваченого давати свідчення наступає кримінальна відповідальність.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва