ОАСК відкрив провадження за позовом Кличка до Богдана

18:11, 21 октября 2019
Суд відкрив провадження у справі за позовом Віталія Кличка до керівника ОП Андрія Богдана.
ОАСК відкрив провадження за позовом Кличка до Богдана
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Віталія Кличка до керівника Офісу Президента України Андрія Богдана. Суд розглядатиме даний позов за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Про це 21 жовтня повідомляє прес-центр ОАСК.

Як відомо, позивач просить суд визнати протиправними та такими, що вчинені з перевищенням наданих повноважень, дії керівника Офісу Президента України Андрія Богдана щодо звернення до уряду з листом про внесення Президенту подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Нагадаємо, раніше ОАСК відкрив провадження і призначив на 31 жовтня підготовче засідання у іншій справі за позовом Віталія Кличка до Кабінету міністрів України та глави уряду Олексія Гончарука. У даному позові суд просять визнати протиправними дії КМУ щодо внесення Президенту України подання від 4 вересня про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації у зв’язку із закінченням строку повноважень глави держави, а також скасувати пропозицію прем’єр-міністра, що датована 4 вересня, про звільнення позивача з посади голови КМДА.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро України через заяву керівника Офісу Президента Андрія Богдана.

Також Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування щодо можливого підкупу очільника Офісу Президента Андрія Богдана в інтересах столичного мера Віталія Кличка.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва