Кабмін винен пенсії переселенцям: стала відома сума боргу

19:18, 23 октября 2019
Уряд винен по 31 тисячі гривень на особу.
Кабмін винен пенсії переселенцям: стала відома сума боргу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України заборгував соцвиплати на суму понад 8 млн гривень пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

У повідомленні йдеться, що станом на 1 вересня минулого року, 259,6 тис. пенсіонерам ВПО заборговано пенсійні виплати. Це пов’язано з відсутністю відповідного порядку, який до сьогодні не затвердив уряд.

«Найбільш кричуща ситуація склалася з виплатою пенсій громадянам з числа ВПО, а також мешканцям непідконтрольних уряду України територій. На 01.09.2019 року 259,6 тис. пенсіонерам ВПО не виплачено пенсію за минулий період на суму 8 096 623,4 тис. грн. У середньому заборгованість складає по 31 тис. грн. на особу, а загальна сума не виплачених пенсій пенсіонерам, які перебували на обліку в органах Фонду на територіях, що на сьогодні тимчасово окуповані, у період з червня 2016 року по квітень 2018-го складає 33,6 млрд. грн», — зазначила Денісова.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що уряд виділив мільярд гривень на виплату заборгованих зарплат шахтарям

Крім того, ми писали, хто має право виходити на пенсію достроково.

Також відомо, що в Україні збільшилася кількість субсидіантів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва