В Україні з’являться нові залізничні маршрути: у Мінінфраструктури зробили заяву

18:06, 12 ноября 2019
Владислав Криклій повідомив, що після оновлення рухомого складу планується відкриття нових маршрутів.
В Україні з’являться нові залізничні маршрути: у Мінінфраструктури зробили заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство інфраструктури України ініціює оновлення рухомого складу Укрзалізниці, підвищення якості та безпеки вантажних та пасажирських перевезень, а також запуск нових внутрішніх та міжнародних маршрутів. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час представлення «To do list» — змін, які плануються у сфері інфраструктури та транспорту до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та наступні 5 років.

Захід відбувся 12 листопада 2019 року на залізничному вокзалі Харкова — одному з найважливіших транспортних вузлів східної України. Під час спілкування з журналістами Міністр розповів про зміни, які очікують Укрзалізницю, оглянув об’єкти, потенційно цікаві для передачі в концесію на залізничному вокзалі.

«Укрзалізниця повернулася до складу Міністерства інфраструктури України і ми нарешті почнемо її змінювати. Це необхідно робити негайно, бо середній вік локомотивів складає понад 40 років, рівень зношеності вантажних і пасажирських вагонів — понад 85%, пасажирські перевезення та діяльність вокзалів збиткові для залізниці», — зазначив Владислав Криклій.

За словами міністра, саме оренда або продаж майна, яке не використовується залізницею у профільній діяльності, а також концесія окремих об’єктів може стати джерелом додаткових коштів для запланованого переобладнання рухомого складу та покращення інфраструктури. За попередніми оцінками, вартість непрофільних активів Укрзалізниці — понад 10 млрд грн.

Концесія залізничних вокзалів Миколаєва, Харкова, Дніпра, Хмельницького, Чопа, яка наразі опрацьовується Міністерство спільно з партнерами, дозволить перетворити їх у зручні простори з торговими площами, кафе та готелями, забезпечити якісно вищий рівень сервісу для пасажирів та збільшити інвестиційний ресурс Укрзалізниці.

В планах Міністерства інфраструктури в 2020 році придбання Укрзалізницею 2 тисяч вантажних і 26 пасажирських вагонів, укладення договорів на 40 тепловозів та 200 електровозів, електрифікація 110 км колії для пришвидшення руху потягів, локалізація виробництва тяги в Україні, що дозволить створювати нові робочі місця для українців.

Після оновлення рухомого складу планується відкриття нових маршрутів.

У межах України:

  • Ужгород — Херсон через Миколаїв, Кривий Ріг
  • Запоріжжя — Івано-Франківськ через Дніпро
  • Запоріжжя — Чернівці
  • Київ — Ковель
  • Київ — Запоріжжя через Кривий Ріг
  • Лисичанськ — Одеса
  • Київ-Миколаїв — Херсон

У міжнародному сполученні, зокрема з країнами ЄС та Республікою Білорусь:

  • маршрути до Польщі
  • приєднання до потягу 4 столиць — 5 столиці (Таллінн)
  • Львів — Мінськ через Ковель, Брест
  • Гомель — Київ

Паралельно з цим планується покращити рівень сервісу та комфорту для пасажирів. Для цього у наступному році заплановані: заміна освітлення у вагонах, оновлення постільної білизни, вдосконалення системи прибирання у потягах.

«Одним з найважливіших завдань Президента та Уряду є створення інфраструктури безпеки. Це стосується і Укрзалізниці, і автомобільних доріг. Тому наразі ми маємо швидко і якісно виконувати свою роботу для створення комфортного сервісу для українців, для переведення транспортної галузі, інфраструктури на європейський рівень», — підкреслив Владислав Криклій.

Для цього в рамках реалізації програми безпеки на Укрзалізниці в 2020 році планується облаштування під’їздів та підходів до залізничних переїздів, встановлення на переїздах систем відеонагляду, облаштування пристроїв переїзної автоматики на нерегульованих переїздах з автобусним рухом, ремонт пасажирських платформ, тунелів, встановлення огородження на станціях.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Укрзалізниця призначить додаткові поїзди на новорічні свята.

Крім того, ми писали, що Укрзалізниця збільшить кількість швидкісних поїздів.

Також відомо, що в Україні підписано меморандум, який дає старт IPO Укрзалізниці

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді