Україна вийшла ще з однієї угоди СНД

17:16, 18 ноября 2019
Указ про вихід України з Угоди про заходи щодо забезпечення покращання розрахунків між господарськими організаціями держав було оприлюднено 18 листопада
Україна вийшла ще з однієї угоди СНД
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський видав Указ про вихід України з Угоди про покращення розрахунків між господарськими організаціями в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Документ №851/2019 було оприлюднено на сайті голови держави.

«Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: вийти з Угоди про заходи щодо забезпечення покращання розрахунків між господарськими організаціями держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав, учиненої в м. Ташкент 15 травня 1992 року», — зазначається в Указі.

Нагадуємо, що у лютому 2019 року Україна завершила процес виходу з координаційних органів СНД і працює над припиненням своєї участі в договорах, що були укладені в рамках Співдружності.

17 квітня було припинено дію угоди, спрямованої на зміцнення і розвиток співпраці між державами СНД у галузі стандартизації озброєння і військової техніки. А також, 24 квітня Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо припинення дії Угоди про взаємне забезпечення збереження міждержавних секретів у галузі правової охорони винаходів та Угоди про методологічне співставлення і створення загальної статистичної бази Економічного союзу в рамках СНД.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна ніколи не була членом СНД, оскільки не підписувала Статут Співдружності.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде