Екс-глава ОДА постане перед судом за неправдиву декларацію: деталі

18:47, 19 ноября 2019
Чиновник у декларації за 2016 та 2017 роки вніс недостовірні відомості щодо вартості об’єктів декларування, а також не вказав нерухоме майно.
Екс-глава ОДА постане перед судом за неправдиву декларацію: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура завершила досудове розслідування у справі стосовно колишнього очільника однієї з обласних державних адміністрацій за недостовірну інформацію у декларації. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, екс-глава ОДА підозрюється у неподанні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 рік та внесенні недостовірних відомостей до декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 та 2017 роки.

Як вже повідомлялось, чиновник у декларації за 2016 та 2017 роки вніс недостовірні відомості щодо вартості об’єктів декларування, а також не вказав майно — об’єкти нерухомості, у тому числі земельну ділянку, автомобілі, доходи та корпоративні права, на загальну суму майже 35 млн грн та 8 млн грн відповідно. Крім того, з’ясувалося, що 2015 року службовець всупереч законодавству взагалі не подав декларацію.

За погодження прокурорів САП детективи НАБУ 9 липня 2019 року вказану особу повідомили про підозру за ст. 366-1 КК України.

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до Антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти Петра Порошенка за фактом можливого декларування недостовірної інформації.

Крім того, у Вищому антикорупційному суді пройшло підготовче засідання у кримінальному провадженні про обвинувачення судді апеляційного суду Дніпропетровської області у неподанні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» (ст. 366-1 КК України). 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді