Українці зможуть користуватися інтернетом під час польоту в літаку

19:35, 15 января 2020
Авіакомпанії отримали законну можливість використовувати технології супутникового зв’язку та надавати пасажирам доступ до інтернету.
Українці зможуть користуватися інтернетом під час польоту в літаку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українці зможуть користуватися інтернетом під час авіапольотів. Це закріплено у відповідній постанові «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2005 р. №1208 і від 9 червня 2006 р. №815», яку уряд схвалив 15 січня.

Це стало можливим завдяки внесенню змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України.

Відтепер авіаперевізники отримали законну можливість використовувати технології супутникового зв’язку та надавати пасажирам доступ до інтернету на всіх етапах — від посадки до прибуття.

Європейські дослідження продемонстрували: підключення до інтернету на бортах літаків за допомогою космічних терміналів Ка-діапазону не має негативного впливу на авіаційну безпеку під час роботи на землі.

Окрім цього, оператори телекомунікацій отримали можливість використовувати найбільш сучасне устаткування на базі нових стандартів широкосмугового радіодоступу. Це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах та віддалених регіонах, а також підвищення якості телекомунікаційних послуг у громадському транспорті, корпоративному середовищі, торгових залах, готелях або вокзалах.

Зазначається, що віднині частоти, призначені для 5G, будуть розподілятися між операторами лише через відкриті тендери. Це завдасть суттєвого удару по корупційних схемах у сфері розподілу смуг радіочастот.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Олексій Гончарук пояснив, чому у міністрів високі зарплати

Раніше уряд спростив процедуру перевірки вантажу на митницях.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді