У водіїв швидких зросте заробітна плата

20:35, 17 января 2020
Відповідні зміни до Закону №5081 внесені Законом №421.
У водіїв швидких зросте заробітна плата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законотворці відкоригували положення щодо оплати праці водіїв бригад екстреної медичної допомоги. Відповідні зміни до Закону №5081 внесені Законом №421.

Тож тепер водії бригад екстреної медичної допомоги, як і інші медичні працівники системи екстреної медичної допомоги, мають право на відповідні доплати, передбачені для медиків ч. 4 ст. 11 Закону №421.

Зокрема, Законом №421 передбачено забезпечити справедливу оплату праці немедичних працівників бригад екстреної меддопомоги, а саме водіїв, які працюють у таких самих складних умовах, що і медпрацівники, несуть однакове з ними фізичне та психологічне навантаження, і їх робота пов'язана з такими ж ризиками для здоров'я.

Для цього Законом №421 на водіїв бригад екстреної медичної допомоги поширено такі ж умови оплати праці та заходи соцзахисту, як для медичних працівників системи екстреної медичної допомоги.

Також майте на увазі, водіям санітарних автомобілів місячні тарифні ставки (оклади) підвищують на 20% (п.п. 2.4.2 Умов №308/519).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що згідно з новими змінами до трудового законодавства, компенсації за звільнення працівника зростуть удвічі.

Також ми писали про те, як вплине на бізнес підвищення зарплат у 2020 році.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва