Під Києвом коп надіслав бінесмену похоронний вінок і пригрозив розправою

19:08, 24 января 2020
Поліцейський зі спільником вимагали у бізнесмена 130 тисяч доларів, шантажуючи та погрожуючи вбивством.
Під Києвом коп надіслав бінесмену похоронний вінок і пригрозив розправою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині правоохоронець зі спільником вимагали у бізнесмена 130 тисяч доларів, шантажуючи та погрожуючи вбивством. Про це повідомляє прес-служба місцевої поліції.

Відомо, що підприємець з Петропавлівської Борщагівки отримав похоронний вінок з погрозами йому та його сім’ї. Щоб врятувати своє життя і здоров'я своїх близьких, бізнесмен відразу звернувся в поліцію.

«У документуванні, викритті та затриманні зловмисників, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали у підприємця 130 тисяч доларів США, брали участь оперативники Києво-Святошинського району, Департамент внутрішньої безпеки та Державне бюро розслідувань», — йдеться в повідомленні.

Спочатку зловмисники вимагали 50 тисяч доларів, шантажуючи підприємця, що його «замовили» представники кримінального кола.

Уявним рятівником виявився колишній водій-охоронець підприємця, який несподівано запропонував йому свою «допомогу», але за це потрібно було виплатити частину грошей. Затримали аферистів під час отримання першого траншу в сумі 40 тисяч доларів.

«Встановлено, що співробітник поліції разом зі своїм товаришем спланував, організував і брав участь у вимаганні», — йдеться в повідомленні.

Спільника копа вже засудили за вчинення вимагання, хуліганства і незаконний обіг зброї. А поліцейський свого часу був звільнений зі служби за отримання неправомірної вигоди, проте суд його поновив на посаді.

Відкрито кримінальну справу за статтею про вимагання. Ведеться слідство.

Вирішується питання про оголошення підозри чоловікам. Запобіжний захід для них обере суд.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що поліцейські Хмельницької області затримали групу осіб, підозрюваних у розбійному нападі. Розбій група вчинила ще у 2015 році, але тривалий час він залишався нерозкритим.

Також ми повідомляли про небезпечну банду шахраїв на Київщині. Зловмисники працюють під виглядом працівників поліції і вимагають гроші. На жертву психологічно тиснуть і змушують переказати кошти на банківський рахунок чи передати готівкою кур'єру для «залагодження» справи і визволення її рідної людини.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки