У Міністерстві внутрішніх справ пройшла нарада щодо коронавірусу

20:53, 25 февраля 2020
Наразі ситуація в Україні повністю контрольована держслужбами.
У Міністерстві внутрішніх справ пройшла нарада щодо  коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У МВС України відбулось засідання координаційної наради під головуванням секретаря РНБО Олексія Данилова щодо ситуації по контролю за коронавірусом. Про це повідомляє заступник директора Департаменту комунікації в МВС України Вікторія Навроцька у "Фейсбук".

У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, керівництво Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби із надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров’я, Державної міграційної служби.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, станом на зараз ситуація є повністю під контролем наших служб у цілодобовому режимі.

«Області звітують кожного дня о 8:00 ранку та о 16:00. Ми не очікуємо жодних несподіванок. Завтра на 10:00 усі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони мають забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити усі медичні заклади, які, у разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих»,  зазначив Данілов.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що сьогодні було прийнято рішення силами Державної прикордонної служби та Міністерства охорони здоров’я проводити температурний скринінг усіх громадян, як прибувають на територію України.

«Температурний скринінг є обов’язковим для усіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країну світу, як через авіасполучення, так і через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів із країнами ЄС у нас 29, а загалом на кордоні 232. Сьогодні, до прикладу, такими групами було на пункті пропуску «Тиса» оглянуто близько 1000 осіб. Окрім цього, ми плануємо запровадити температурний контроль і на КПВВ на лінії розмежування із тимчасово окупованими АР Крим та окремими районами Донецької та Луганської областей»,  зазначив Аваков.

Він додав, групи із прикордонників та медиків будуть чергувати позмінно, усі вони забезпеченні необхідними засобами захисту. У разі, якщо наші фахівці зафіксують людину із підвищеною температурою та початковими ознаками захворювання – вони будуть їх відправляти на додаткові обстеження.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Закарпатті чоловіка госпіталізувли з підозрою на коронавірус. Однак пізніше у нього не виявили вірус Cоvid-19. 

Також українців закликали утриматися від поїздок до Італії.

Крім того, ми повідомляли, що через спалах коронавірусу у світі ізолюють сполучення з Іраном

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва