Підклали гранату під гараж: на Івано-Франківщині намагалися посягнути на життя судді

12:54, 11 августа 2020
Йдеться про гранату типу «Ф-1», яка повинна була вибухнути під час відкриття гаражних ролетів, але при відкритті вибуховий пристрій не здетонував.
Підклали гранату під гараж: на Івано-Франківщині намагалися посягнути на життя судді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Поліцейські Івано-Франківщини відкрили кримінальне провадження за фактом посягання на життя судді. Проводиться комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій, які спрямовані на встановлення зловмисника. Про це повідомляє пресслужба місцевої поліції.

10 серпня о 09:29 до тисменицьких поліцейських надійшло повідомлення від мешканця с. Підпечери, що ним при відкритті гаражних ролетів виявлено предмет, схожий на гранату. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що вночі з 9 на 10 серпня невідома особа встановила перед гаражем так звану «розтяжку». Йдеться про гранату типу «Ф-1», яка повинна була вибухнути під час відкриття гаражних ролетів, але при відкритті вибуховий пристрій не здетонував. Правоохоронці оглянули місце події і прилеглу до будинку територію. Призначено ряд експертиз.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 379 (Посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) Кримінального кодексу України.

Проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що загинула суддя Баглійського районного суду Тюлюнова Валентина Григорівна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді