Заволодіння коштами екологічного фонду: на Прикарпатті судитимуть групу осіб

15:25, 13 января 2021
Двоє приватних підприємців зазначили неправдиві відомості в офіційних документах щодо виконання робіт із захисту від підтоплення та затоплення на території однієї із сільрад на Прикарпатті.
Заволодіння коштами екологічного фонду: на Прикарпатті судитимуть групу осіб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Прикарпатті судитимуть групу осіб через заволодіння коштами екологічного фонду. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Так, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактами заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, підроблення та використання завідомо підроблених документів, службового підроблення.

За даними слідства, двоє приватних підприємців, за попередньою змовою із головою сільради, залучивши посередника – свою знайому, зазначили неправдиві відомості в офіційних документах щодо виконання робіт із захисту від підтоплення та затоплення на території однієї із сільрад на Прикарпатті. А інженер технічного нагляду безпідставно прийняв роботи, які фактично виконані не були, підписавши документи, які стали підставою для їх оплати.

У такий спосіб обвинувачені заволоділи бюджетними коштами в сумі понад півмільйона гривень. У подальшому підприємці легалізували кошти шляхом проведення фінансових операцій.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що за хабар судитимуть слідчого ДБР

Додамо, що судитимуть експосадовців Вінницької поліції, які «заробляли» на ремонтах службових авто.

Крім того, у Києві викрито заступника начальника сектору превенції одного з районних управлінь поліції на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі йому повідомлено про підозру.

А ще на Одещині судитимуть директора комерційного підприємства та інженера технічного нагляду через заволодіння 3,7 млн грн. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва