Контрабанда валюти, золота та цигарок: Кулеба відкликав із Польщі двох дипломатів через підозру у корупції

09:35, 1 марта 2021
Двох співробітників посольства України в Польщі затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.
Контрабанда валюти, золота та цигарок: Кулеба відкликав із Польщі двох дипломатів через підозру у корупції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що відкликав із Польщі двох українських дипломатів, підозрюваних у корупції. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що 28 лютого двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.

«Випадок для МЗС кричущий.

Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід «не виносити сміття з хати». Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити у смітті», — заявив Кулеба.

Так, глава МЗС ухвалив три рішення.

«1. Обох співробітників я негайно відкликав із довгострокового закордонного відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені.

2. Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення.

3. МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких ми очікуємо на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи», — написав Кулеба.

«Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, толерують її чи ні. У МЗС — ні. Я ніколи не покриватиму негідників, які думають, що можуть використати дипломатичний статус не для служіння державі та людям, а для особистого незаконного збагачення.

Кожен із системи дипслужби, незалежно від рангів і посад, хто буде кидати тінь на українську дипломатію, відчуватиме на собі усю недипломатичність моєї реакції», — резюмував Кулеба.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що судитимуть ректора університету на Донеччині. За хабар ректор обіцяв підписати накази про зарахування іноземних громадян на навчання до вишу.

Додамо, що ДБР затримало податківців, які вивели з держбюджету понад 3 млн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва