Суд дозволив нотаріусам відновити доступ до реєстрів без проходження іспиту

17:20, 30 июля 2019
Ухвала дозволяє нотаріусам не проходити автоматизований іспит з приводу визначення професійної компетентності.
Суд дозволив нотаріусам відновити доступ до реєстрів без проходження іспиту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шостий апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову Нотаріальної палати України. Про це йдеться на сайті НПУ.

Так, ухвалою зупинено дію абзацу 6 пункту 2 наказу Міністерства юстиції України від 29.12.2018 № 4146/5 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України» в частині слів «в тому числі нотаріусу».

Зазначається, що ухвала дозволяє нотаріусам не проходити автоматизований іспит з приводу визначення професійної компетентності для відновлення їм тимчасово заблокованого доступу до реєстрів у разі закінчення строку зупинення та автоматично відновити доступ до реєстрів.

Вказана ухвала постановлена в рамках розгляду справи, що перебуває на розгляді в Окружному адміністративному суді м. Києва з приводу визнання протиправною та нечинною постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2018 № 860 «Про реалізацію експериментального проекту у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань», якою затверджений Порядок реалізації експериментального проекту з організації визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та/або державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, а також визнання протиправним та нечинним абзацу 6 пункту 2 наказу Міністерства юстиції України від 29.12.2018 № 4146/5 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України» в частині слів «в тому числі нотаріусу».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Нотаріальна палата висловилася щодо ставок мінімальної оплати послуг приватних нотаріусів.

Також ми писали, що Володимир Зеленський відмінив указ про оплату послуг нотаріусів.

Додамо, що держреєстратори та нотаріуси підтвердили профкомпетентність.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки