Створюється робоча група з удосконалення Автоматизованої системи виконавчого провадження

11:45, 25 января 2021
До спільної робочої групи крім спеціалістів державних органів включать представників Асоціації приватних виконавців.
Створюється робоча група з удосконалення Автоматизованої системи виконавчого провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції та Міністерство з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації домовились про створення спільної робочої групи з удосконалення Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП). Крім того, до неї буде включено представників Асоціації приватних виконавців України (АПВУ). Про це професійну спільноту повідомив заступник міністра Мінцифри Сергій Орлов.

«Процес створення спільної робочої групи із залученням представників Державного підприємства «Національні інформаційні системи», Асоціації приватних виконавців України з удосконалення Автоматизованої системи виконавчого провадження розпочато», - йдеться у листі заступника міністра.

Він також підтвердив, що запропоновані кандидатури від АПВУ будуть включені до складу робочої групи, а проблемні аспекти функціонування АСВП та пропозиції приватних виконавців щодо їх вирішення будуть обговорені.

В АПВУ повідомили, що у роботі групи візьмуть участь заступник голови АПВУ Анатолій Телявський, приватні виконавці Ольга Юхименко та Марія Фесик.

«На сьогодні маємо 25 конструктивних пропозицій, що і як потрібно змінити та вдосконалити в АСВП, щоб вона, як каже заступник міністра юстиції, пан Гайченко, дійсно не мала недоліків», - заявив Заступник Голови АПВУ Анатолій Телявський.

«Судово-юридична газета» вже писала, що Автоматизована система виконавчого провадження, на відміну від переконання керівництва Мін’юсту про відсутність у неї проблем, часто «зависає». Через це, поки виконавець намагається дочекатися коректної роботи АСВП, боржник у цей час декількома натисканнями в системі «клієнт–банк» може перевести свої кошти на інші рахунки.

Критичною реакцією на схвальні оцінки керівництва Мін’юсту роботи Автоматизованої системи виконавчого провадження став флешмоб «#немаєнедоліків», проведений приватними виконавцями 18 грудня 2020 року, під час якого вони розповіли про власний досвід проблемних стосунків з АСВП та показали численні скани помилок системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду