Законодавці дадуть визначення електромобілям та внесуть зміни до КпАП

15:00, 7 июня 2022
Пропонується чітко визначити, що таке автомобіль гібридного типу (гібрид), автомобіль плагін-гібридного типу (плагін-гібрид), електричний транспортний засіб, електробус, електрозарядна (електрозаправна) станція, електромобіль, електромобіль вантажний, електромобіль з подовженим запасом ходу, електромобіль легковий, низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб.
Законодавці дадуть визначення електромобілям та внесуть зміни до КпАП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано законопроект 7434 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення електричних транспортних засобів та об’єкту зарядної інфраструктури».

Законопроект пропонує визначити в українському законодавстві такі терміни як: автомобіль гібридного типу (гібрид), автомобіль плагін-гібридного типу (плагін-гібрид), електричний транспортний засіб, електробус, електрозарядна (електрозаправна) станція, електромобіль, електромобіль вантажний, електромобіль з подовженим запасом ходу, електромобіль легковий, низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб.

Як зазначають автори, чинними нормативно-правовими актами України не визначено вищевказані терміни.

Водночас, деякі терміни вже вживаються в різних нормативно-правових актів, зокрема, в Законі «Про дорожній рух», в Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Однак вони вживаються хаотично, не уніфіковано та без надання їх визначення, що не дає можливості чіткого розуміння значення таких понять та подальшого застосування їх на практиці.

Так, наприклад, в Законі України «Про дорожній рух» без надання визначень та в синонімічному значенні вживаються такі поняття як електромобіль, інші екологічні види транспорту, транспортні засоби, оснащені електричними двигунами (одним чи декількома).

Тому пропонується уніфікувати підходи, а також внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення (законопроект 7435).

Нижче наводимо порівняльні таблиці.

Основний законопроект

Зміни до КпАП

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду