У НАБУ прокоментували скасування статті про незаконне збагачення

10:25, 28 февраля 2019
Бюро вважає це кроком назад в антикорупційній реформі України.
У НАБУ прокоментували скасування статті про незаконне збагачення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Позбавлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення відкриває держслужбовцям можливості для зловживань та надає індульгенцію на вчинення кримінальних корупційних правопорушень. Про це заявили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

Таке рішення, на думку НАБУ, є політично вмотивованим і протирічить зобов’язанням України за ратифікованою Конвенцією ООН проти корупції, домовленостям із Міжнародним валютним фондом та Європейським Союзом.

Вказано, що поновити розслідування стосовно фігурантів всіх 65 проваджень, а також підозрюваних та обвинувачених за відкритими вже фактами незаконного збагачення буде неможливим, адже закон не набуває зворотної сили. Тому набуте майно вважатиметься законним.

«Переконані, що такий перебіг подій не відповідає суспільним інтересам та вимогам очищення влади від корупції. Прийняте рішення Конституційного Суду — це крок назад у антикорупційній боротьбі України та крок назустріч реваншу старої системи», — стверджують в НАБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КСУ відмінив статтю про незаконне збагачення.

Також ми повідомляли, що КСУ визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права і презумпції невинуватості. 

До того ж ми писали, що з’явився список 59 народних депутатів Верховної Ради, які підписали представлення в КСУ про признання неконституційної статті про незаконне збагачення. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду