Європа незадоволена темпами антикорупційної реформи України

11:32, 7 липня 2017
Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон різко розкритикував роботу антикорупційних органів України, але похвалив реформування банківського сектора.
Європа незадоволена темпами антикорупційної реформи України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

6 липня 2017 року на відкритті конференції, присвяченій реформам в Україні в Лондоні, глава МЗС Великобританії Борис Джонсон висловив стурбованість тенденціями реформування в антикорупційній сфері.

За інформацією Інтерфакс-Україна, міністр підкреслив, що робота антикорупційних органів в Україні, в т. ч. Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), буде цінною, якщо винних покарають.

«Всі погодяться з тим, що потрібно робити більше, щоб відповісти на прагнення тих, хто стояв під кулями снайперів на Майдані. Ми згодні з тим, що корупція має бути подолана в усіх секторах і, звичайно, робота НАБУ і інших антикорупційних органів матиме сенс тільки тоді, коли винні постануть перед судом ... Щоб українці знали, що ніхто з винних не уникне суду», — сказав він.

Також Борис Джонсон зазначив, що європейські партнери стурбовані темпами реформування в антикорупційному секторі.

«Є певні сигнали, що викликають занепокоєння, що реформа гальмується; недостатньо прогресу в створенні антикорупційних судів, формування Верховного Суду; бачимо сигнали від громадянського суспільства і корупцію», — додав міністр закордонних справ Великобританії.

Однак він зазначив, що Європа бачить значний прогрес в реформі банківського сектора України, і похвалив прагнення в цьому напрямку.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області