Батько чи не батько: в Іспанії ексгумували останки відомого художника

11:45, 21 липня 2017
Остаточне рішення, чи може Пілар Абель Мартінес офіційно вважати Сальвадора Далі своїм батьком, винесе суд.
Батько чи не батько: в Іспанії ексгумували останки відомого художника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Останки художника Сальвадора Далі ексгумували в Іспанії для встановлення батьківства. Тіло отримали заради ДНК, оскільки експертиза повинна встановити, чи правомірні претензії віщунки Пілар Абель Мартінес на прізвище Далі і частину спадщини, повідомляє «Українські новини».

У будівлі театру-музею, створеного за проектом Далі, зібралися десятки журналістів. Вхід охороняли кілька співробітників каталонської поліції. Саму ексгумацію проводили при мінімальній кількості людей — були присутні лише представники суду, музею та судмедексперти. Близько 01:00 за місцевим часом судмедексперти вийшли з будівлі, занесли в машину чемоданчик із зразками ДНК і поїхали.

«Все пройшло за планом. Взяті аналізи відправлені на експертизу», — цитує NewsRu директора музею.

Судмедексперти повідомили, що процес зайняв значно менше часу, ніж передбачалося спочатку, оскільки труна і тіло художника виявилися в хорошому стані.

Пілар Абель Мартінес не просто вважає себе чаклункою, а й заробляє цим на життя. Протягом декількох років вона вела на місцевому телебаченні програму, в якій по картах Таро пророкувала майбутнє телеглядачам.

Перший скандал навколо цієї жінки спалахнув кілька років тому в зв'язку з позовом, який вона подала в 2005 році на журналіста і письменника Хав'єра Серкаса, автора однієї з найзнаменитіших книг сучасної іспанської літератури «Солдати Саламіни». Вона вважає, що стала прототипом героїні книги, а письменник завдав шкоди її честі і гідності, оскільки героїня описана як «неосвічена, дурна, лицемірна і поверхнева».

Пілар Абель Мартінес вимагала компенсацію в розмірі 700 тис. євро. У 2009 році суд остаточно відмовився задовольнити цей позов, оскільки Хав'єр Серкас навіть не був з нею знайомий.

В цей же час Пілар Абель Мартінес стала стверджувати, що її мати Антоніа Мартінес де Аро в середині 1950-х рр. мала зв'язок з художником, коли працювала в будинку його друзів в Кадакесі. В цей час там жив Далі разом зі своєю дружиною і музою Галою. Завагітнівши в 25 років, Антоніа переїхала в Кастельон-де-Ампуріас, вийшовши заміж за 29-річного чоловіка на ім'я Хуан. Він і став офіційним батьком Абель.

Свої аналізи ДНК Пілар Абель Мартінес вже здала. Залишилося отримати аналізи її 87-річної матері і дочекатися результатів експертизи.

Остаточне рішення, чи може Пілар Абель Мартінес офіційно вважати Сальвадора Далі своїм батьком, винесе суд. Дата вже призначена — 18 вересня.

Питання про спадщину в разі, якщо Пілар Абель Мартінес визнають дочкою художника, стане предметом окремого судового розгляду.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір