Способи захисту прав осіб із зони АТО

19:11, 24 липня 2017
Судді готові долучитися до розробки законодавства, спрямованого на врегулювання проблемних питань, пов'язаних зі збройним конфліктом на Донбасі.
Способи захисту прав осіб із зони АТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Створити спільну робочу групу для розробки законодавства, спрямованого на врегулювання проблемних питань, пов'язаних зі збройним конфліктом на Донбасі мають намір представники міжфракційного депутатського об'єднання у Верховній Раді України «Сприяння захисту прав і соціальної реабілітації учасників антитерористичної операції», Асоціації адміністративних суддів, Асоціації адвокатів України, Асоціації податкових радників.

Про це йдеться в проекті Резолюції учасників круглого столу «Конфлікт на Донбасі: виклики, загрози і їх правове регулювання», який став доступним для редакції.

Серед іншого автори документа звертають увагу на неоднорідність судової практики в справах зазначеної категорії та вважають за необхідне звернутися до голів вищих судів з клопотанням про її узагальнення. З метою належного захисту прав громадян результати спілкування, впевнені розробники проекту, повинні бути доведені до відома Парламенту, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України та Міністерства соціальної політики України.

З цією ж метою автори проекту наполягають на залученні до розробки змін до законодавства представників суддівського корпусу.

Також в документі говориться про необхідність звернення до Державної судової адміністрації України для врегулювання ряду питань. Наприклад, мова йде про створення єдиного реєстру справ, що стосуються пенсійного та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб і осіб, які проживають на території зони конфлікту, або про першочергове забезпечення житлом суддів і працівників апаратів місцевих судів.

Крім цього, розробники проекту мають намір звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з клопотанням про першочергове проведення кваліфікаційного оцінювання служителів Феміди, прикріплених, переведених і відряджених із зони проведення антитерористичної операції.

Врегулювання правових викликів, що стоять перед Україною, вимагає невідкладного об'єднання зусиль усіх гілок влади, а також професійного юридичного та громадянського суспільства, говориться в проекті Резолюції.

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва