Телерадіомовлення в АТО: Рада прийняла документ

14:15, 5 вересня 2017
Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Закон зареєстровано за №6565.

Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

Документ підтримали 267 народних обранця.

Проектом закону №6565 передбачено введення процедури надання дозволу на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, а також законодавче закріплення особливих умов для переходу від аналогового до цифрового мовлення на окремих адміністративно-територіальних одиницях.

Зокрема, проектом пропонується визначити такі терміни:

  • «Тимчасове мовлення» — рішення, прийняте Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, що надає телерадіоорганізації право здійснювати тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення, терміном до одного року;
  • «Дозвіл на тимчасове мовлення» — мовлення з використанням радіочастотного ресурсу здійснюється телерадіоорганізаціями на підставі наданого Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення дозволу на тимчасове мовлення;
  • «Території з особливим режимом мовлення» — прикордонні райони України, райони, які знаходяться на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями України та окремими районами Донецької і Луганської областей.

Документом пропонується дозволити Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення видавати дозволи на тимчасове мовлення для районів тимчасової окупації України.

Також планується внести зміни в Закон України «Про радіочастотний ресурс України» та передбачити процедуру надання висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення, в тому числі для потреб тимчасового мовлення Державним підприємством «Український державний центр радіочастот».

Як раніше писала «Судово-юридична газета» віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко повідомив про те, що уряд має кілька проектних рішень щодо водопостачання Донбасу.

Нагадаємо, 13 січня 2017 року Національна рада з питань телерадіомовлення дозволила транслювати «Українське радіо» на всіх окупованих територіях.

Також російський телеканал «Дождь» вилучено з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір