Гройсман хоче скоротити терміни приватизації

14:14, 8 вересня 2017
Кабінет міністрів України пропонує зменшити терміни приватизації державного майна.
Гройсман хоче скоротити терміни приватизації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

4 вересня 2017 року Верховній Раді був зареєстрований законопроект №7066 «Про приватизацію державного майна».

Ініціатором законопроекту виступив Кабінет міністрів України.

Як говориться в пояснювальній записці проекту закону, він спрямований на усунення бар'єрів, що перешкоджають прискоренню процесів приватизації, спрощення процедури приватизації об'єктів державної власності та скорочення термінів її проведення, на можливість визначення ціни об'єктів приватизації платоспроможним попитом, посилення захисту прав інвесторів.

Проектом Закону встановлюється нова спрощена класифікація об'єктів приватизації: об'єкти малої приватизації та об'єкти великої приватизації, вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі в приватизації, відповідальність за недостовірність, неповноту поданих документів, розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.

У документі вказується, що приватизація державних (комунальних) підприємств або їх майна здійснюється шляхом: купівлі-продажу об'єктів приватизації на аукціоні, а також викупу об'єктів приватизації.

Документом також передбачено, що справи про банкрутство підприємств-боржників державного сектору економіки, щодо яких прийнято рішення про приватизацію, не порушуються до її завершення. Провадження у справах про банкрутство підприємств-боржників державного сектору економіки, щодо яких прийняте рішення про приватизацію, підлягає припиненню, крім тих які ліквідуються за рішенням власника.

У пояснювальній записці також зазначається, що з метою спрощення процедур і підвищення інвестиційної привабливості об'єкти приватизації будуть продаватися без земельних ділянок.

Проектом Закону встановлюються вимоги до проведення аукціонів об'єктів малої і великої приватизації.

За словами автора законопроекту для продажу об'єкта приватизації на аукціоні державними органами приватизації буде створюватися аукціонна комісія, яка розроблятиме умови продажу.

Продаж об'єктів на аукціоні здійснюється за наявності не менше двох учасників аукціону і угода вважається такою, що відбулася, у разі здійснення на аукціоні не менше одного кроку аукціону.

Якщо об'єкт приватизації виставляється вперше на аукціон зі зниженням стартової ціни, то стартова ціна знижується аукціонною комісією на 25%. Ну а якщо ж такий об'єкт виставляється вдруге, то стартова ціна продажу знижується комісією в половину.

Більш детально з запропонованими змінами можна ознайомитись нижче.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін затвердив план законопроектних робіт на 2017 рік, який передбачає розробку 53 законопроектів.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України опублікувало перелік підприємств і банків, які хочуть приватизувати.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду