Рада тимчасово прервала розглядання важливих кодексів

15:12, 19 вересня 2017
Верховна Рада встигла розглянути більше тисячі поправок до проекту закону про внесення змін до законодавчих актів.
Рада тимчасово прервала розглядання важливих кодексів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народні депутати України на пленарному засіданні 19 вересня продовжили розгляд поправок до проекту закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів №6232, розпочато на пленарному засіданні 7 вересня.

Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич нагадав, що величезна кількість зауважень до законопроекту враховуються у вигляді поправок від імені членів профільного комітету. За його словами, саме ці поправки під час попереднього розгляду ставилися на підтвердження і не були підтримані.

Князевич сказав, що до цих поправкам доведеться повернутися після закінчення розгляду всіх поправок.

Голова Комітету також дав пояснення з приводу пропозицій щодо підвищення ставок судового збору. Він спростував деякі висловлювання народних депутатів у сесійній залі, що сьогодні звучали, і від імені Комітету заспокоїв: ніякого підвищення ставки судового збору не буде.

Князевич підкреслив, що Комітет у другому читанні вирішив вилучити з тексту законопроекту відповідні норми і пропонує застосовувати знижувальні коефіцієнти (за винятком 20 відсотків при замовному провадженні та минулому 50 відсотків при мировій угоді) при альтернативному розгляді.

Під час засідання народні депутати розглянули 1110 з 4384 поправок законопроекту.

«Судово-юридична газета» повідомляла, чого чекати від нових процесуальних кодексів, які були розроблені Радою з питань судової реформи при АПУ і представлені на розгляд парламенту як законопроект №6232.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду