Конституційний Суд має намір розглянути всі конституційні скарги

10:46, 14 червня 2017
Після прийняття профільного закону скаржникам буде надано достатньо часу для усунення недоліків в уже поданих за конституційними скаргами.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Конституційному Суді України з нетерпінням чекають ухвалення профільного закону. На V Міжнародному судово-правовому форумі в. о. голови КСУ Віктор Кривенко заявив про те, що парламентарії повинні зрозуміти: закон приймається не для того, щоб поліпшити матеріальне становище суддів, а для того, щоб забезпечити захист прав громадян. Серед іншого, це стосується забезпечення права на звернення в КСУ з конституційною скаргою.

На даний момент в суді, як розповів Віктор Кривенко, знаходяться близько 100 конституційних скарг, які не можуть бути розглянуті. Це ставить КСУ в складне становище.

Фахівці в області права пропонують прийняти тимчасовий регламент, який дозволить розглянути конституційні скарги. Однак порядок розгляду таких скарг не може бути визначений регламентом, а повинен визначаться тільки законом. Чинний закон такий порядок не визначає.

Коли закон про КСУ буде прийнятий, Віктор Кривенко сказати не може, однак він упевнений, що після прийняття акта всі скарги повинні будуть розглядатися. Суд перевірить їх на відповідність з новим законом і ті, які відповідати не будуть, будуть повернуті скаржникам для усунення невідповідностей. На це, як припускає суддя, суд надасть достатньо часу.

 

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду