Чому Гужву тримали в СІЗО після внесення застави

17:01, 27 червня 2017
Головний редактор «Cтрана.ua» Ігор Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора на свободу у вівторок.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

26 червня 2017 року, близько 14:30, до територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Києві звернувся адвокат Юрій Іванченко із заявою про видачу довідки про зарахування коштів в якості застави по відношенню до Ігоря Гужви. До заяви було прикладено платіжне доручення ВАТ «Сбербанк» про перерахування грошової суми в розмірі 544 тис. грн.

Оскільки на момент звернення підтвердження зарахування коштів в онлайн-режимі через інтернет-банкінг ще не було, адвокату було роз'яснено порядок підтвердження зарахування та видачі довідки, а відповідальний працівник бухгалтерії теруправління ДСА постійно перевіряла стан рахунка в онлайн-системі.

Підтвердження про зарахування вищезазначених коштів на спеціальний рахунок в Державній казначейській службі України надійшло о 17:11. Після отримання виписки по рахунку відповідна довідка була виготовлена і підписана всіма наділеними правом підпису співробітниками Управління до 17:45 (тобто протягом нормативного робочого часу).

Адвоката Юрія Іванченка, який чекав у приміщенні територіального правління, попередили, що підтвердження зарахування коштів надійшло, довідка про це готова і підписана, але в зв'язку з закінченням часу прийому документів в Київському СІЗО (згідно з графіком роботи, Київське СІЗО приймає такі довідки до 16:00), вона буде негайно відправлено кур'єром вранці 27 червня 2017 року.

Тому інформація, поширена ввечері 26 червня, про те, що «... чиновники територіального управління ДСА міста Києва не змогли знайти час і можливість, щоб підписати лист в СІЗО ...» абсолютно не відповідає дійсності.

Довідка: порядок внесення коштів на спеціальний рахунок у разі застосування застави як запобіжного заходу, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року за №15, визначає механізм внесення, повернення та звернення у дохід держави коштів у разі застосування запобіжного заходу у вигляді застави, обраний з метою забезпечення належної поведінки особи, щодо якої застосовано запобіжний захід, її явки за викликом до слідчого, прокурора або до суду, а також виконання інших покладених на нього обов'язків, передбачених положеннями Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно з цим Порядком, застава вноситься на спеціальний рахунок територіального управління Державної судової адміністрації України, яка здійснює організаційне і фінансове забезпечення діяльності суду, який обрав запобіжний захід у вигляді застави, або апеляційного суду, який обрав такий запобіжний захід, відкритий в органах Казначейства в установленому законодавством порядку.

Внесення коштів на депозитний рахунок здійснюється на підставі платіжного документа особи або заставодавця. При надходженні коштів від банку, через який здійснено платіж, на спеціальний рахунок в органах Казначейства управління видає довідку про зарахування коштів, внесених в якості застави, за підписом керівника (заступника) і головного бухгалтера.

Факт і час надходження коштів на спеціальний рахунок встановлюється за допомогою відповідного програмного забезпечення «Клієнт-Банк» в режимі онлайн. Після цього уповноважений працівник управління особисто відвозить довідку в установу (СІЗО або ІТТ), де міститься особа, щодо якої внесено заставу, згідно з графіком роботи цієї установи.

Нагадаємо, головний редактор інтернет-видання «Cтрана.ua» Ігор Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора на свободу у вівторок, інформує Cтрана.ua.

Як повідомлялося, він був затриманий увечері 22 червня в Києві. За словами генпрокурора Юрія Луценка, Ігор Гужва вимагав та отримав 10 тис. дол. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. За словами генерального прокурора, в розпорядженні слідства є відео- і фотодокази даного правопорушення.

Вранці 23 червня народний депутат з фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що Ігор Гужва вимагав від нього гроші.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір