Андрій Овсієнко припинив участь в конкурсі до Верховного Суду

16:15, 17 липня 2017
Членство у Вищій раді правосуддя несумісне з конкурсом до Верховного Суду?
Андрій Овсієнко припинив участь в конкурсі до Верховного Суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Конкурс до Верховного Суду підходить до завершення. Під час його проходження деякі кандидати вибули з боротьби за суддівську мантію. Хтось не впорався із завданнями, хтось не подолав високих вимог, що висуваються до доброчесності і професійної етики, але були й такі, хто добровільно припинив участь у відборі, керуючись об'єктивними міркуваннями, наприклад, член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко обрав нинішню роботу суддівству в ВС.

«Конкурс в ВС фактично почався в грудні. Я подавав свої документи, виходячи з того, що планував обміняти посаду судді апеляційного суду на посаду судді суду вищого рангу. Пізніше, в зв'язку з тим, що вступив в силу закон про ВРП, колеги делегували мене для участі в З'їзді суддів і запропонували подати документи для обрання в ВРП. Мною такі документи були подані.

Подаючи заяву про участь в конкурсі на посаду судді ВС — крім того, що вказав в мотиваційному листі, — я також поставив собі за мету перевірити кваліфікаційну здатність відправляти правосуддя не тільки в суді апеляційної інстанції, а й в ВС.

Тому, пройшовши два етапи конкурсу і успішно здавши тестування і практичну частину іспиту, я прийняв рішення про припинення участі в конкурсі, оскільки З'їздом суддів був обраний в ВРП. З огляду на те, що мені довірили таку відповідальну місію, я вирішив, що подальша участь в конкурсі буде суперечити моїм етичним міркуванням, і прийняв таке рішення», — зазначив Андрій Овсієнко в коментарі для редакції.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду