ВРП вирішив звільнити суддю за істотний дисциплінарний проступок

15:16, 27 липня 2017
Вища рада правосуддя звільнила суддю з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку.
ВРП вирішив звільнити суддю за істотний дисциплінарний проступок
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя порушив законодавство України при розгляді адміністративного матеріалу про адміністративне правопорушення за ст. 122-2 Кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Заслухавши доповідача — члена Вищої ради правосуддя Анатолія Мірошниченка — і дослідивши рішення Другої Дисциплінарної палати і матеріали дисциплінарної справи, ВРП вирішив звільнити суддю Рибаєва Олега Аркадійовича з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України.

Нагадаємо, 11 квітня 2017 року, розглянувши дисциплінарну справу щодо судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Рибаєва Олега Аркадійовича, Друга Дисциплінарна палата прийняла рішення №774/2дп/15-17 про притягнення цього судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади.

Дана заява щодо судді надійшла на розгляд ВРП Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції 4 лютого 2016 року, оскільки комісія не встигла прийняти рішення по ньому до закінчення своїх повноважень.

Дисциплінарною палатою встановлено, що вказаний суддя допустив грубі порушення вимог законодавства щодо всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин адміністративної справи щодо Третяка Р. П. і рішення його в точній відповідності з законом. Зокрема, під час судового розгляду справи Третяк Р. П. фактично був позбавлений можливості навести докази на підтвердження своєї невинності.

Відзначається, що суддя не забезпечив дотримання приписів Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основних свобод, і в межах своїх повноважень дотримання принципів самостійності судів і неупередженості суддів, конституційних засад судочинства не виконав покладених на нього професійних обов'язків.

Допущені суддею порушення свідчать про несумлінне ставлення до обов'язків судді; носять системний характер; вказують на наявність в діях судді ознак істотного дисциплінарного проступку.

Також в січні 2015 року в Вищу раду правосуддя надійшла заява судді Рибаєва Олега Аркадійовича про звільнення з посади за власним бажанням, однак, не будучи звільненим у встановленому законом порядку на цій підставі, він з жовтня 2015 роки не виконує обов'язки судді за власною ініціативою.

Так, ВРП вирішив звільнити Рибаєва Олега Аркадійовича з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області