Для чого потрібен кодекс професійної етики приватних виконавців

12:35, 3 жовтня 2017
Одним із завдань при розробці кодексу етики приватного виконавця є завоювання довіри суспільства, демонстрація найкращих професійних якостей приватного виконавця.
Для чого потрібен кодекс професійної етики приватних виконавців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Саме так вважає кандидат юридичних наук, кандидат в приватні виконавці Андрій Іванов.

На думку Андрія Іванова, затвердження кодексу професійної етики приватних виконавців є важливим кроком на шляху становлення і розвитку нової для українського суспільства професії.

«Кодекс повинен закласти високі вимоги до професії приватного виконавця, стати певним стандартом — яким повинен бути саме приватний виконавець. Адже його діяльність є публічною і має як позитивний, так і негативний соціальний ефект. Тому приватний виконавець, щоб ефективно виконувати покладені на нього професійні обов'язки і зберігати соціальний баланс, повинен мати високі морально-ділові якості», — підкреслив експерт.

Також Іванов вважає, що одним із завдань при розробці кодексу є завоювання довіри суспільства, демонстрація найкращих професійних якостей приватного виконавця. І, на його думку, тільки високоморальні юристи-професіонали зможуть дати необхідний імпульс для подальшого реформування судової системи України.

Тому кандидат в приватні виконавці вважає, що над проектом кодексу професійної етики ще варто дуже добре попрацювати і досконально обговорити всі деталі як в професійному співтоваристві, так і в суспільстві в цілому.

Також Юліан Хорунжий, член громадської ради при Мін'юсті в 2011-2012 роках, розповів, яким має бути кодекс етики приватних виконавців.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, яким буде кодекс професійної етики приватних виконавців.

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду