Олена Сотник вважає, що тепер робота юриста втратить сенс

09:30, 9 жовтня 2017
Народний депутат заявила, що через нові процесуальні кодекси не повернеться в адвокатуру.
Олена Сотник вважає, що тепер робота юриста втратить сенс
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат Олена Сотник (фракція «Самопоміч») заявила «Судово-юридичній газеті», що після прийняття парламентом нових процесуальних кодексів робота в юридичній сфері для неї втрачає сенс, і особисто вона більше не має наміру повертатися до адвокатської практики, якою займалася до того, як стала народним депутатом.

«Прийнята редакція процесуальних кодексів повертає повноту влади прокуратурі, причому у всіх процесах — від господарського до кримінального. Фактично прокурори зможуть ініціювати перегляд судових рішень. Серйозно погіршиться ситуація з прозорістю розподілу справ в суді, з'явиться можливість ручного управління. Права сторін в процесі також будуть обмежені. Обмеження в десять питань, які можна буде задати стороні в судовому процесі, призведе до того, що зникне можливість докопатися до істини в справі. Є проблеми з арбітражем, автоматичним арештом коштів, виконанням рішень. Є багато інших змін, які не полегшать життя адвокатів і простих людей, а тільки ускладнять його. Влада суддів, навпаки, посилиться», — розповіла виданню Олена Сотник.

Вона додала, що недоліки нового процесуального законодавства роблять проблематичним її повернення до юридичної практики.

«Коли я йшла в народні депутати, то розраховувала зробити щось корисне, а потім повернутися до юридичної практики, працювати адвокатом. Зараз я майже на 100% впевнена, що в разі закінчення політичної кар'єри не повернуся до колишньої роботи, оскільки ситуація в сфері правосуддя тільки погіршується», — зазначила Олена Сотник.

Нагадаємо, що 3 жовтня Верховна Рада прийняла три нових процесуальних кодекси: Цивільний, Господарський та Кодекс адміністративного судочинства. Також були внесені зміни до Кримінального процесуального кодексу. За відповідне рішення проголосували 234 народних депутата.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду