Луганського суддю звільнили за великий хабар

15:50, 18 жовтня 2017
Суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука звільнили з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку.
Луганського суддю звільнили за великий хабар
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суддя раніше був спійманий на великому хабарі.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища рада правосуддя (далі — ВРП), вчора, 17 жовтня розглянула питання про звільнення Руслана Юхимука з посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати ВРП від 23 серпня 2017 №2512/3дп/15-17.

Доповідач — член ВРП Віктор Шапран повідомив, що 23 серпня 2017 Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу щодо вищевказаного судді, відкриту за дисциплінарними скаргами голови Сєверодонецького міського суду Луганської області та голови апеляційного суду Луганської області, прийняла рішення №2512/3дп/15-17 про притягнення цього судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення з посади.

У дисциплінарних скаргах вказано, що судді Руслану Юхимуку була надана відпустка з 8 лютого по 31 березня 2016 року включно, однак після її закінчення на роботі він не з'являвся, письмових пояснень про причини відсутності не надавав, із заявою про надання відпустки не звертався.

Зазначене рішення Третьої Дисциплінарної палати ВРП не було оскаржено в ВРП в порядку ст. 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Заслухавши доповідача, ВРП прийняла рішення звільнити Юхимука Руслана Степановича з посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір