Кияни можуть відмовитися від неякісних послуг ЖЕКу

08:30, 8 серпня 2017
Кияни можуть відмовитися від послуг комунальників, якщо якість послуг не відповідає вимогам.
Кияни можуть відмовитися від неякісних послуг ЖЕКу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Якщо мешканці незадоволені якістю комунальних послуг, які надає ЖЕК, можна відмовитися від деяких послуг комунальників. Правда, для цього необхідна згода більшості мешканців будинку.

Як пояснює Юлія Грамотна, радник заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, один житель багатоквартирного будинку не може відмовитися від послуг, які надає ЖЕК, оскільки це спільне майно. Для подібного рішення потрібно колективне рішення.

В платіжку входить 18 послуг, і якщо мешканців не влаштовує якість прибирання, яку проводить двірник, то вони можуть відмовитися від цієї послуги, попередньо зібравши всіх мешканців на узгодження цього питання.

За процедурою повинна бути зібрана ініціативна група в кількості 3 чоловік, які за 10 днів повинні проінформувати мешканців про дату і місце проведення зборів, а також про питання, які будуть на розгляді.

Загальне рішення вважається прийнятим, якщо більшість мешканців підтримає питання голосуванням, повідомляє Юлія Грамотна.

Наступним кроком є повідомлення балансоутримувача про прийняте колективне рішення. Для цього документ необхідно віднести в ЖЕК. Таким же чином можна змінити ЖЕК, який, на думку мешканців, не справляється зі своїми обов'язками, повідомляє «Сегодня».

Як повідомлялося раніше, Київ збирається підвищити якість послуг ЖЕКів. Так, підвищення якості послуг ЖЕКів буде відбуватися тільки за умови комплексного розвитку житлово-комунальної сфери та встановлення чітких стандартів роботи.

Раніше повідомлялося, начальники київських ЖЕКів отримали від Кличка суворе попередження. Мер Києва Віталій Кличко підбив підсумки опалювального сезону і прийшов до висновку, що кияни незадоволені роботою ЖЕКів. «Тільки за останній місяць на гарячу лінію 1551 прийшли майже 300 звернень щодо непрофесійної роботи співробітників ЖЕКів. Ми вже звільнили 12 керівників ЖЕКів, які ігнорували звернення від киян».

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області