СБУ викрила проросійських пропагандистів в дев'яти областях України

08:30, 29 серпня 2017
Правоохоронці затримали пропагандистів в Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській і Сумській областях.
СБУ викрила проросійських пропагандистів в дев'яти областях України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України протягом серпня припинила діяльність кількох адміністраторів, які підтримували антиукраїнські спільноти в соціальних мережах «Вконтакте» і «Однокласники».

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Правоохоронці затримали проросійських пропагандистів в Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській і Сумській областях.

Встановлено, що житель м. Ватутіно поширював на власних сторінках в соцмережах антиукраїнські матеріали. Його затримали на київському ж/д вокзалі під час повернення з Москви з чергового інструктажу.

У столиці так званий прес-секретар і активний учасник сепаратистської організації створив ряд ресурсів в соцмережах, які використовував для закликів до захоплення державної влади, поширення антиукраїнських матеріалів, підтримки військової агресії РФ проти України, просування ідей створення так званої «Новоросії».

Адміністратор з Хмельницької області за вказівкою координаторів з Росії поширював через підконтрольні ресурси матеріали з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, усунення чинної влади, виправдовував агресію РФ і злочини терористичних формувань ЛНР/ДНР. В одній з груп він розмістив фото загиблих і поранених учасників АТО з цинічними коментарями.

На Львівщині, за завданням російський кураторів, антиукраїнський пропагандист створив розгалужену мережу веб-ресурсів і спільнот в соціальних мережах — понад два десятки сторінок. На них медіадіверсант розміщував заклики до захоплення державної влади і поширював антиукраїнські матеріали на підтримку військової агресії РФ проти нашої країни.

Правоохоронці задокументували, що агітатори, яких фінансували куратори з російських спецслужб, отримали завдання активізувати антиукраїнську пропаганду якраз напередодні Дня Незалежності.

Всього протягом 2014-2017 років СБУ зареєструвало 72 кримінальних провадження, за матеріалами досудових розслідувань винесено понад 60 вироків особам, які вели антиукраїнську пропаганду в соцмережах «ВКонтакте» і «Однокласники».

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду