Затримано керівника держпідприємства за розкрадання мільйонів

14:57, 12 вересня 2017
Співробітники НАБУ і САП затримали посадових осіб, причетних до розкрадання коштів ДП «Укрхімтрансаміак».
Затримано керівника держпідприємства за розкрадання мільйонів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали трьох осіб за підозрою в заволодінні коштами державного підприємства «Укрхімтрансаміак» на суму понад 40 млн гривень. Також детективи повідомили їм про підозру, передає прес-центру НАБУ.

Зокрема, під підозрою виконуючий обов'язки директора ДП «Укрхімтрансаміак». Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За інформацією детективів, двоє керівників приватних підприємств також задіяні в схемі заволодіння коштами ДП і в їх подальшій легалізації, вони підозрюються у злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Слідство з'ясувало, що на протязі 2014 року зазначені особи вступили в змову для заволодіння коштами, призначеними для технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольятті-Одеса».

Також стало відомо, що значна частина коштів була виплачена на умовах передоплати підконтрольним підприємствам і далі використовувалася підозрюваними для власних потреб.

На даний момент тривають невідкладні слідчі дії. Зокрема детективами проводяться обшуки в адміністративній будівлі ДП «Укрхімтрансаміак», офісних приміщеннях приватних підприємств, приміщеннях підозрюваних. Проводиться робота по збору додаткової доказової бази і встановленню інших осіб, причетних до злочинної схеми.

Детективи НАБУ і прокурори САП мають намір направити клопотання до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 13,6 млн гривень кожному.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що співробітники територіальних управлінь захисту економіки і слідчі Нацполіціі 6 вересня затримали трьох співробітників держустанов на одержанні неправомірної вигоди.

Також повідомлялося, що в Дніпрі на отриманні 25 тис. дол. хабара затриманий прокурор Дніпропетровської місцевої прокуратури №1.

Стало відомо, 4 вересня співробітниками київської місцевої прокуратури №5 спільно з ГВ БКОЗ Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області затримано депутата однієї з селищних рад Київської області при отриманні хабара.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді