Банда наркоторговців постала перед судом (фото)

09:02, 13 вересня 2017
Члени злочинного угруповання, які раніше збували важкі наркотики в Україні, постали перед судом.
Банда наркоторговців постала перед судом (фото)
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідчі київської прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 13 членів злочинної організації. Злочинці протягом 2014-2016 років займалися масовим збутом наркотичних, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських препаратів в столиці і ще 4 регіонах України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Злочинна група складалася з 3 організаторів, також кур'єрів, операторів зв'язку і постачальника, що забезпечує діяльність нарколабораторії. Варто зазначити, що одним з наркокур'єрів був співробітник київської поліції.

Під час обшуку співробітники правоохоронних органів вилучили 14 одиниць вогнепальної зброї, 7 бойових гранат, близько півтори тисячі боєприпасів. Крім зброї були знайдені кошти в сумі близько 300 тис. гривень.

Також були виявлені кілограми і літри наркотичних засобів, таких як гашиш, метадон, амфетамін, ацетильований опій, тисячі таблеток сильнодіючих лікарських засобів.

За попередньою оцінкою, на чорному ринку сума конфіскованих наркотиків склала майже 6 млн гривень.

Слідством встановлено, що за період діяльності злочинної організації оборот грошових коштів на банківських рахунках її учасників становить понад 90 млн гривень.

На даний момент обвинувальні акти щодо учасників злочинної групи за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1 КК України направлено до суду для розгляду по суті. Ухвалами судів на грошові кошти обвинувачених і їх майно (13 автомобілів, в тому числі преміум-класу) накладено арешт.

Відносно трьох членів злочинної організації вже визначена міра покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

«Судово-юридична газета» повідомляла, що в Києві виявлено наркопритон зі складом зброї.

Також повідомлялося, що в Одесі співробітники правоохоронних органів завадили контрабанді психотропів вартістю майже в 10 млн доларів.

Стало відомо, СБУ спільними силами з європейськими колегами затримала учасників міжнародного угруповання контрабандистів наркотиків.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді