ДБР підозрює у колабораціонізмі керівництво виправної колонії з Херсонщини

17:25, 4 жовтня 2022
Начальнику установи повідомлено про підозру у державній зраді, іншим фігурантам повідомлено про підозру у колабораціонізмі.
ДБР підозрює у колабораціонізмі керівництво виправної колонії з Херсонщини
Джерело фото: 5.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом працівникам Херсонської «Північної виправної колонії №90». Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Начальник установи обвинувачується у державній зраді, інші фігуранти у колаборанстві. У 2020 році працівники цієї колонії вже потрапляли у поле зору ДБР за фактом масового побиття в'язнів», - наголосили у ДБР.

У ДБР повідомляють таке:

«Начальник колонії, починаючи з березня поточного року, добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою. Він забезпечив безперешкодний доступ на територію установи вантажівок окупантів, які доставляли цукор, борошно та цигарки російського виробництва. Зрадник залучив засуджених до сортування та фасування російських товарів для подальшої реалізації продуктів у Херсоні та області.

Він також надавав місця для відпочинку окупаційним військам та сприяв наданню медичної допомоги військовослужбовцям країни-агресора. За вказівкою начальника колонії засуджені здійснювали ремонт військової техніки окупантів на території промислової зони установи».

Як зазначається, спільно з СБУ також встановлено, що перейшли на бік ворога ще четверо працівників Державної установи «Північна виправна колонія» №90».

«У травні 2022 року вони добровільно «вступили на службу» до пеніцитарних закладів, контрольованих окупантами. Усі зрадники та зрадниці обійняли керівні посади», - сказано у повідомленні ДБР.

Співробітникам установи повідомлено про підозру у колабораціонізмі, а саме добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території ( ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Начальнику колонії повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудові розслідування тривають.

Також у ДБР нагадали, у 2020 році слідчі ТУ ДБР Мелітополя проводили перевірку за фактом перевищення влади та службових повноважень із застосуванням спеціальних засобів працівниками ДУ «Північна виправна колонія № 90» (ч. 2 ст. 365 КК України).

Як писала раніше «Судово-юридична газета», Комітет підтримав законопроект щодо збільшення грошового забезпечення поліцейських і встановлення для них мінімальної межі розміру окладу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді