Як повторно отримати військовий квиток

23:24, 25 жовтня 2022
Повторно військовий квиток може бути видано за рішенням керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Як повторно отримати військовий квиток
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Фахівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) роз’яснили, як повторно отримати військовий квиток.

Військовий квиток - це документ, що посвідчує особу військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста) та визначає належність його власника до виконання військового обов'язку.

Військовослужбовці (військовозобов'язані, резервісти) зобов'язані надійно зберігати військові квитки, стежити за своєчасним і точним внесенням до них змін та виконувати вимоги Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Повторно військовий квиток може бути видано за рішенням керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (керівника відповідного підрозділу Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України, який відповідає за стан військового обліку). Аби отримати квиток повторно, військовослужбовець чи резервіст повинен написати особистий рапорт (заяву).

У Положенні про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу визначено такі підстави для повторної видачі військового квитка:

- непридатність військового квитка для дальшого користування; знищення військового квитка під час стихійного лиха; втрати або викрадення військового квитка;

- зміна прізвища, імені та по батькові військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста).

Видача військового квитка у зв'язку зі зміною прізвища, імені та по батькові здійснюється на підставі одержаного військовослужбовцем (військовозобов'язаним, резервістом) нового паспорта громадянина України.

Про втрату військового квитка військовослужбовець зобов'язаний невідкладно повідомити безпосередньому командиру (начальнику) за місцем проходження військової служби, а військовозобов'язаний, резервіст - керівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки (керівнику відповідного підрозділу Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України), в якому він перебуває на військовому обліку.

За зіпсуття або недбале зберігання військового квитка, яке спричинило його втрату, військовослужбовець (військовозобов'язаний, резервіст) несе відповідальність відповідно до закону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді