На Чернігівщині мобілізований депутат ухилявся від служби, але отримував гроші: тепер його чекає суд

14:54, 29 березня 2024
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ухилення від виконання обов’язків військової служби та шахрайство.
На Чернігівщині мобілізований депутат ухилявся від служби, але отримував гроші: тепер його чекає суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило, що завершило досудове розслідування та направило обвинувальний акт до суду щодо депутата Семенівської міської ради Чернігівської області, який після мобілізації ухилявся від військової служби за сприяння керівника підрозділу. Про це нформує офіційний сайт ДБР.

Правоохоронці встановили, що депутат був мобілізований після початку російського вторгнення, проте протягом 5 місяців фактично не виконував обов’язки військової служби. Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та навпаки фіксував у службовій документації, що той начебто несе службу у прикордонних нарядах.

При цьому депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового та спеціальні надбавки на понад 157 тисяч гривень, додають у ДБР.

Він обвинувачується в ухиленні від виконання обов’язків військової служби та шахрайстві. Депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Крім того, матеріали досудового розслідування відносно начальника депутата, який прикривав його злочинні дії, були виділені в окреме провадження. Наразі кримінальне провадження завершено та направлено до суду. Подільнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Нагадаємо, раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський  проводить аудит Сил оборони, за результатами якого буде визначено «внутрішній резерв» української армії. За словами Арахамії, є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. 

Головнокомандувач Збройних Сил Олександр Сирський  у свою чергу заявив, що ЗСУ проводиться аудит, на підставі якого переглядається чисельність певних частин, які не беруть участі у бойових діях. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду