Рада підтримала продовження строку оформлення права власності на земельні паї

16:02, 24 квітня 2024
Рада ухвалила законопроєкт про захист прав власників земельних паїв.
Рада підтримала продовження строку оформлення права власності на земельні паї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 11150, спрямований на захист інтересів власників земельних паїв та регулювання інших аспектів у сфері земельних відносин. Про це повідомив голова Комітету з питань аграрної та земельної політики, народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Гайду.

Гайду пояснив, що основне завдання законопроєкту полягає в продовженні строку для оформлення права власності на існуючі паї з 2025 року до 2028 року.

«Відповідно до чинного законодавства, власники земельних паїв або їхні спадкоємці, які не встигли оформити право власності на них, повинен це зробити до 1 січня 2025 року. У разі недотримання процедури, вважатиметься, що люди відмовилися від одержання земельної ділянки, а неоформлені землі перейдуть у комунальну власність територіальної громади за місцем розташування», – пояснив він.

Згідно з Гайду, законопроєкт продовжує термін оформлення земельних ділянок, а також розподіл земель між власниками паїв та їх спадкоємцями, які залишилися у колективній власності після розподілу.

«Війна, окупація значних територій, виїзд людей за кордон – все це ускладнює дотримання власникам земельних паїв передбачених строків на оформлення паїв. Тому продовження терміну їх оформлення є логічним кроком», – підсумував Гайду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області