Сергій Алєксєєв: судді, які не пройдуть переатестацію, будуть звільнені

14:25, 28 липня 2017
Судді місцевих та апеляційних судів зможуть отримувати підвищену суддівську винагороду тільки після проходження переатестації, ті ж, хто її не пройдуть — будуть звільнені.
Сергій Алєксєєв: судді, які не пройдуть переатестацію, будуть звільнені
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це сказав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Сергій Алєксєєв, коментуючи інформацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів про початок реєстрації намірів на участь в проходженні такого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження відповідності займаній посаді судді. За його словами, проведення відповідної переатестації передбачено судовою реформою і закріплено в Конституції і законі «Про судоустрій і статус суддів».

«В рамках судової реформи відповідність займаній посаді судді, який призначений на посаду строком на п'ять років або обраний суддею безстроково до вступу в силу змін до Конституції в частині правосуддя, оцінюється колегіями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Відмова від такої переатестації або непроходження є підставою для звільнення судді», — сказав він.

Сергій Алексєєв нагадав, що за останніми даними в Україні понад 6000 суддів, і перевірка їх знань і умінь займе певний час. У той же час, за його словами, в проходженні такої переатестації зацікавлені і самі судді, так як тільки після неї вони зможуть отримувати підвищену винагороду, яка буде поетапно збільшуватися вже починаючи з січня цього року.

«Право на отримання суддівської винагороди в нових підвищених розмірах, передбачених законом «Про судоустрій і статус суддів» вже з січня 2017 року, отримують тільки ті судді, які за результатами кваліфікаційного оцінювання підтвердять відповідність займаній посаді або зайняли посаду за конкурсом. Тому в проходженні переатестації зацікавлені, в першу чергу, самі судді», — сказав він.

Нагадаємо, що за попередніми даними обліку ВККС, станом на кінець поточного року, кількість суддів місцевих та апеляційних судів складе 759 чоловік.

«Судово-юридична газета» також повідомляла про те, що судді місцевих та апеляційних судів можуть пройти кваліфікаційне оцінювання після заповнення реєстраційної форми

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду