Платникам податків хочуть полегшити сплату

11:32, 30 серпня 2017
Кабінет міністрів України пропонує спростити процедуру розрахунків платників податків, підвищити рівень відкритості, прозорості та довіри таких платників до держорганів.
Платникам податків хочуть полегшити сплату
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

21 серпня 2017 року Верховній Раді був зареєстрований законопроект №7034 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Ініціатором законопроекту виступає Кабінет міністрів України.

Як говориться в пояснювальній записці проекту закону, його основною метою є ефективне функціонування єдиного рахунку і заборона на звернення стягнення та накладання арешту на грошові кошти на такому єдиному рахунку платників податків, яке можливе лише після одночасного внесення змін до Податкового кодексу України, Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про виконавче провадження».

Як пише автор документа, міністр фінансів України Олександр Данилюк, перевагами введення системи сплати податків і зборів, передбаченої Податковим кодексом України (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального), єдиного соціального внеску через Електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок, який буде відкритий для платника з його згоди (бажання) на центральному рівні Державної казначейської служби, є:

  • спрощення сплати платниками податкових платежів;
  • зменшення кількості помилково та/або надмірно сплачених грошових зобов'язань платником;
  • підвищення рівня відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

Законопроектом також пропонується заборонити стягнення і накладення арешту на грошові кошти на єдиних рахунках платників податків, відкритих в порядку, визначеному ст. 35-1 Податкового кодексу України (сплата податків і зборів здійснюється в грошовій формі в національній валюті України, крім випадків, передбачених цим Кодексом або законами з питань митної справи), на кошти на рахунках платників податків в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та в системі електронного адміністрування реалізації пального.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», грошові зобов'язання або податковий борг платника податків, що залишаються непогашеними після ліквідації в зв'язку з нестачею майна, вважаються безнадійним боргом і підлягають списанню.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України розробило законопроект «Про внесення змін до статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Також Кабінет міністрів 9 серпня ухвалив законопроект про введення єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників, що потрібно знати.

Читайте також: власникам автомобілів повідомили про новий вид податку на їх транспортний засіб, який необхідно сплатити до кінця серпня 2017 року.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області