Парламенту пропонують поліпшити роботу Нацгвардії

13:16, 14 вересня 2017
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про вдосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України.
Парламенту пропонують поліпшити роботу Нацгвардії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Документ зареєстровано за №6556.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Проектом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України» №6556 пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та ряд інших законодавчих актів з метою усунення деяких протиріч між законодавчими актами, а також для вдосконалення окремих основ діяльності Нацгвардії для підвищення її можливостей у виконанні завдань з підтримки громадської безпеки, забезпеченню охорони органів державної влади та участі в охороні посадових осіб, боротьбі з тероризмом, участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у складі національного контингенту.

Проект, зокрема, можуть доповнити ч. 1 ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення новим абзацом, де пропонується включити до складу уповноважених на те посадових осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються органами, зазначеними в ст. 218-221 цього Кодексу посадових осіб Нацгвардії.

Законопроектом також передбачається внести зміни до Закону «Про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки» щодо надання права військовослужбовцям інших військових формувань брати участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Змінами до Закону «Про порядок направлення підрозділів Збройних сил України до інших держав» пропонується поширити дію закону також і на Національну гвардію України, а не тільки на Збройні Сили України.

 

Змінами до Закону «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» передбачається доповнити перелік органів, які здійснюють державну охорону Національною гвардією України.

Проектом також пропонується внести зміни до Закону «Про боротьбу з тероризмом», якими визначити Національну гвардію одним із суб'єктів боротьби з тероризмом.

Крім того, проектом пропонується доповнити перелік військових частин, які не переходять у підпорядкування Міноборони під час виконання заходів правового режиму воєнного стану та завдань територіальної оборони, визначений ст. 6-1 Закону військовими частинами з охорони громадського порядку, які виконують правоохоронні, а не військові функції.

З метою єдиного підходу до застосування фізичної сили, спеціальних засобів, зброї, озброєння і військової техніки проектом пропонується вдосконалити правові підстави, умови і порядок застосування особовим складом Національної гвардії України фізичної сили, спеціальних засобів, зброї, озброєння і військової техніки за аналогією з Законом «Про Національну поліції».

Нагадаємо, 13 вересня комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про забезпечення діяльності Генеральної інспекції.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Президент України Петро Порошенко відзначив понад 60 військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України державними нагородами.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва