Що потрібно для захисту прав приватних виконавців в Україні

15:36, 2 листопада 2017
Інститут приватних виконавців повинен почати свою роботу, щоб змінити ситуацію з виконанням судових рішень в кращу сторону.
Що потрібно для захисту прав приватних виконавців в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про це «Судово-юридичній газеті» повідомила кандидат до Верховного Суду Валентина Данішевська на конференції «Самоврядування приватних виконавців України: міжнародний досвід в допомогу українській системі», яка проходила 31 жовтня в Мін'юсті.

За словами Валентини Данішевської, дуже важливо, щоб приватні виконавці створили самоврядну організацію, так як саме на неї покладаються великі надії в частині захисту прав та інтересів приватних виконавців: «Нам потрібно працювати над тим, щоб приватні виконавці завоювали авторитет для своєї професії і користувалися довірою суспільства. Для цього потрібно створити асоціацію, яка буде представляти їх інтереси, захищати їх права і стежити за тим, щоб вони виконували свої професійні обов'язки належним чином».

Розповіла експерт і про створення певних комісій (комітетів), які будуть стежити за етикою поведінки виконавців.

«Буде створено комітет з питань етики, а також обраний уповноважений від приватних виконавців щодо дисциплінарних справ. Також приватні виконавці повинні будуть делегувати своїх представників до дисциплінарної та кваліфікаційної комісії. Адже, як відомо, зараз діють тимчасові комісії, які складаються тільки з представників Мін'юсту. Надалі вона буде складатися з державних і приватних виконавців і одного представника Ради Суддів України. І це буде позитивним кроком, адже, делегувавши своїх представників до складу комісії, приватні виконавці матимуть можливість впливати і на процедуру проведення іспитів, і на поведінку виконавців в частині дотримання законів і етичних норм», — сказала Валентина Данішевська.

Автор:
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду