В Україні почастішали випадки домашнього насильства над жінками, — Луценко

14:37, 26 вересня 2017
За останні 2 роки 165 тис. жінок постраждали від насильства.
В Україні почастішали випадки домашнього насильства над жінками, — Луценко
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні щорічно виникає понад 150 тис. жінок страждають від насильства, і ця цифра постійно зростає.

Про це заявила народний депутат з фракції Блоку Петра Порошенка, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в рамках форуму «Разом за Україну, вільну від насильства по відношенню до жінок» в Києві, передає прес-служба БПП.

«Щорічно, і динаміка ця зростає, більше 150 тис., а за останні 2 роки 165 тис. жінок страждають від насильства», — повідомила Луценко.

Відзначається, що такі цифри наводяться в офіційних джерелах: в статистику потрапили тільки ті, хто звернувся до правоохоронців, психологів, ті, хто звернувся в 28 мобільних бригад, які працюють в Україні сьогодні.

Вона також підкреслила, що 3 млн дітей щорічно стають жертвами або спостерігають домашнє насильство.

«Від домашнього насильства страждають і жінки, і діти. 10 тис. залишаються на вулиці, їх забирають до притулку. 120-150 дітей щорічно стають самогубцями», — додала Луценко.

Депутат закликала парламент якнайшвидше ратифікувати Стамбульську конвенцію, а також проголосувати за підготовлений до другого читання законопроект про запобігання та протидію домашньому насильству.

«Ратифікація Конвенції дасть можливість через механізм експертів в Раді Європи контролювати дотримання виконавчою владою України основних норм, записаних в Стамбульській конвенції. Йдеться про профілактику, захист і покарання кривдників; створення і фінансування гарячої лінії в країні», — пояснила вона.

Крім того, Луценко зазначила, що українські жінки, які виїжджають за кордон, і там страждають від насильства, залишаються незахищеними.

«Ратифікувавши Стамбульську конвенцію, ми будемо мати право, як держава Україна, вимагати посилення кримінальної відповідальності для тих кривдників, які знущаються над нашими громадянками і їхніми дітьми, теж громадянами України, за кордоном», — резюмувала нардеп.

Як пише Gazeta.ua у вівторок, посол Великобританії і Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф заявила, що вже в цьому році Великобританія виділить 950 тис. фунтів (близько 1,3 млн дол.) На проекти з протидії насильству над жінками в Україні.

З 2015 року Великобританія виділила 2 млн фунтів на реалізацію проектів з протидії насильству над жінками в Україні, тому загальний внесок британців складе майже 3 млн фунтів (понад 4 млн дол.).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, проект Ради Європи «Боротьба з насильством по відношенню до жінок і дітей в Україні» у співпраці з Національною школою суддів та Національною академією прокуратури України організував спільний семінар.

Нагадаємо, у Верховній Раді пропонують встановити штраф за розголошення відомостей про насильство в сім'ї і карати за вчинення насильства.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду