Винного визначимо лайками: суддям пропонують «креативний флешмоб»

20:45, 3 серпня 2017
Суддям пропонують провести «креативний флешмоб» для «поліпшення іміджу судової системи».
Винного визначимо лайками: суддям пропонують «креативний флешмоб»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На своїй сторінці в Facebook суддя Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін пропонує суддям на честь майбутнього Дня Незалежності України провести флешмоб. Для поліпшення іміджу судової системи, суддям рекомендується на вибір: або брати участь в уже організованих «івентах і флешмобах», або ж придумати свій мега «креативний флешмоб».

 

На суд громадськості суддя Богдан Санін запропонував оригінальну ідею: «Як думаєте, хороший буде флешмоб, якщо судді України будуть три дні поспіль (до Дня Незалежності) задовольняти абсолютно всі позови, за які проголосують «експерти в ФБ»?».

Санін підкреслює, що «для «експертів ФБ» буде все як завжди: без розбору деталей, без фабули, без доказів. Хто винний — визначимо кількістю «лайків». Ну а судді будуть рішення писати з коментарів в ФБ».

Користувачі охоче відгукнулися на заклик автора поста і в коментарях оцінили і доповнили креативна пропозиція.

Так, головний редактор «Судово-юридичної газети» Наталя Мамченко закликає пам'ятати про блогерів, і «обов'язково задовольняти їхні позови, а то потім їм доводиться нити в своїх блогах».

Користувач Дар'я Мішина оцінила ідею і висловила впевненість в тому, що ««справедливість» восторжествує!», І назвала матеріали справи та докази «пережитками минулого».

Суддя Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля висловила надію на високий рівень правової обізнаності колег.

 

 

Користувач Олександр Онуфрієнко поскаржився на те, що «немає креативу», і запропонував задовольняти позови виключно по парних днях.

 

Михайло Євсєєв запропонував допомогти колегам ««відписати» рішення за 2015 рік», на що автор поста відповів, що «це інший флешмоб».

Користувач Валентин Богунов назвав ідею прекрасною, вказавши на те, що відповідальність за рішення все одно залишається на суддів, а не на блогерів і громадськості.

Микола Миколайович вказав на те, що в Facebook занадто багато «ботів» і суддям доведеться задовольняти позови лише «Народного фронту».

Користувач Vladelina Marynchuk закликала якісно робити свою роботу, незалежно від третіх сил.

Володимир Багрій звернувся до Богдана Саніна з питанням: «А хто рекомендує цим зайнятися? Це важливо для креативу». На що отримав відповідь, що порадників завжди вистачало, а працювати нікому.

Співробітниця Миколаївського окружного адмінсуду Anna Shevchenko вирішила дізнатися, як будуть задовольняти громадськість «судді без повноважень». На що автор відповів: «Це вже стаття Кримінального кодексу».

Користувач Дмитро Лісенбарт доповнив, що відповідати за винесене рішення доведеться тим же коментаторам і «лайкерам».

Ростислав Кравець назвав ідею «пречудовою» і запропонував закріплювати всі рішення висновками Громадської ради доброчесності. Автор поста погодився з ідеєю.

Судячи по постах і коментарях, необхідно створити, навздогін до «Правил адвокатської етики» окремі правила поведінки суддів в соціальних мережах, де серед інших рекомендацій будуть прописані критерії почуття гумору. До пропозиції провести «креативний флешмоб» з точки зору дотепності претензій ні у кого бути не повинно.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду