Суддя майже два роки виготовляв повний текст своїх рішень

13:30, 9 жовтня 2017
Суддю рекомендували звільнити за систематичне порушення вимог процесуального законодавства.
Суддя майже два роки виготовляв повний текст своїх рішень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Друга Дисциплінарна палата ВРП 9 жовтня розглянула справу щодо судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області Юрія Бойка, відкритого за скаргою голови даного суду Ольги Гудим.

Судді Юрієві Бойкові ставили в провину несумлінне ставлення до роботи, яке проявилося у несвоєчасному виготовленні повного тексту судових рішень.

Глава суду в своїй скарзі повідомила, що за період 2015-2017 рр. суддя Бойко по 35 справах оголосив тільки вступну та резолютивну частину судового рішення, а повний текст так і не був внесений в ЄРСР.

Попередня перевірка скарги членами ВРП підтвердила, що повний текст судових рішень досі не внесено до ЄРСР, а окремі рішення були внесені через 1 рік і 9 місяців після їх прийняття.

До суду за цей час надійшли численні скарги від громадян, які були позбавлені можливості своєчасно направити апеляційну скаргу.

Суддя пояснив ситуацію надмірним навантаженням. У Царичанському райсуді в зазначений період працювало тільки 2 судді, замість 4. Річне навантаження на суддю становило понад 1000 справ.

«Фізично вчасно виготовити тексти рішень було неможливо», — зазначив Ю. Бойко.

Крім того, він повідомив про неприязні стосунки, які склалися у судді з головою суду та керівником апарату. За словами судді, на нього розподілялися справи, коли він був у відпустці, а також виникали проблеми з помічниками і секретарем судових засідань.

Члени ВРП нагадали судді, що процесуальним законодавством на суддю покладено певні зобов'язання, за порушення яких він несе відповідальність. Проблеми ж взаємин і організації роботи вирішуються іншими методами, і не повинні впливати на виконання процесуальних норм.

Друга Дисциплінарна плата прийняла рішення рекомендувати ВРП звільнити суддю Юрія Бойка за грубе порушення норм законодавства.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя розглянула заяву судді Рівненського окружного адмінсуду Катерини Недашківської про втручання в її діяльність по здійсненню правосуддя.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду