Суд зобов'язав знести незаконно зведений житловий комплекс в Київській області

11:57, 6 вересня 2017
Земельна ділянка, на якій ведеться будівництво, не була призначена для багатоквартирної забудови. Також у замовника відсутні будь-які дозвільні документи, немає належним чином затвердженого проекту.
Суд зобов'язав знести незаконно зведений житловий комплекс в Київській області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав забудовника знести незаконно зведений житловий комплекс Villa Sofia в Києво-Святошинському районі Київської обл.

Як повідомила прес-служба Держархбудінспекції (ДАБІ), в ході позапланової перевірки об'єкта за адресою вулиця Берегова, 3, 7а встановлено, що земля, на якій ведуться роботи, не призначена для багатоквартирної забудови.

Крім цього виявилося, що у замовника відсутні будь-які дозвільні документи, немає належним чином затвердженого проекту будівництва, зате присутні істотні порушення будівельних норм, державних стандартів і правил. Виходячи з цього, вищевказаний об'єкт визнаний самовільним будівництвом.

За результатами інспекції було винесено припис про усунення порушень вимог містобудівного законодавства та про зупинення будівельних робіт.

Наступна перевірка виконання приписів показала, що вимоги органу держархбудконтролю НЕ виконуються і будівельні роботи тривають.

«Наведені факти порушень законодавства в сфері містобудування стали підставою для звернення Департаменту ДАБІ в Київській області до Окружного адміністративного суду Києва з позовною заявою щодо знесення незаконного будівництва», — відзначають в ДАБІ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що згідно з інформацією центру моніторингу містобудування в Києві, станом на серпень 2017 року у столиці незаконно зводять 62 житлових будинки.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області